Marialluïsa & Friends + Foss

Data i hora:
23 de desembre 2022 · 20:45h. (Obertura de portes 20hs.)
Ubicació:

Teatre La Biblioteca (Google Maps)

Comprar entrades
Marialluïsa presenta un concert únic que et farà enlairar amb els cinc sentits i gaudir amb convidats de luxe (Angeladorrrm, Henrio, Irene Jódar [Foss], Joana Jové [SelvaNua], Ret i The Bird Yellow). Abans del quintet igualadí, el duet Foss (cascada en islandès) presentarà el seu disc de debut "Bioluminiscència", indie-folk tranquil amb matissos electrònics que dibuixen un univers musical delicat i, alhora, salvatge.

Marialluïsa

Després de sorprendre amb l’EP “Pren-t’ho amb calma” i consolidar-se amb el primer disc “És per tu i per mi”, els igualadins retornen amb vuit noves melodies lluminoses marca de la casa, himnes per quan l’estiu dóna pas a la tardor o quan la tarda es fon amb el capvespre. El seu so encanta i acull, evolucionant ara cap a una instrumentació més orgànica i terrenal.

El nou disc de Marialluïsa convida primer a tancar els ulls, deixar-se endur i respirar profundament. I tot seguit t’encomana unes ganes immenses d’aprofitar al màxim aquesta gran casualitat que ens ha fet coincidir ara i aquí. Hi trobem amor i lluita; desig i sexe; principis i finals, delícies i amargors. I molta bellesa.

Cançons brillants com un sol (“Veig la sort”), moments càlids com un vespre d’hivern a prop del foc (“Oh my Love”), tornades exultants (“Cauen flors”) i fins i tot un pic d’alt voltatge sexual on la temperatura es dispara (“Tot és dolç quan fem el que tu saps”).

Marialluïsa són Pau Codina (veu i guitarra), Carles Guilera (guitarra elèctrica i teclats), Andreu Dalmau (baix) i Pol Mitjans (bateria). El disc ha estat gravat i mesclat per Joan López Torruella i Carles Guilera, i masteritzat pel canadenc David Parry (Alice Phoebe Lou, Loving).

Foss

Foss, cascada en islandès, és música en constant moviment, aigua gelada que surt de les glaceres i que acaba ballant amb el mar. És la immensitat de la natura, espurnes de lava minúscules, tancar els ulls i escoltar el silenci.

Foss és un duet musical nascut l’any 2019, creat i liderat per Irene Jódar (veu, ukelele, violí+looper, sampler) acompanyada per Roger Cantí (guitarra, veus, sampler), on dona vida musical a les emocions, idees, preguntes i pensaments que la mouen per dins.

"Bioluminiscència", el primer àlbum del grup, consta de 7 temes enregistrats al Konvent (Berga) i produïts per Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril), que porta les cançons a una nova dimensió i amplia l’univers creatiu del projecte.

Cançons profundes, sense estructura previsible, plenes de detalls melòdics, de dissonàncies i de colors inesperats. Lletres poètiques inspirades en les relacions humanes, l’amor, la ràbia, la sensibilitat, la bellesa i l’humor. Bases rítmiques nascudes de la percussió que els mateixos instruments proporcionen (violí, ukelele i guitarra). Seqüències harmòniques i melodies que creen i sumen capes a través del looper del violí i de la veu, amb una petita dosi d’efectes electrònics.